skip to Main Content

  Vraag vrijblijvend een offerte aan


  Onderschat de invloed van social media op jongeren niet

  De invloed van social media op de jeugd is niet te onderschatten. Dagelijks posten vele influencers, vloggers en bloggers foto’s, filmpjes en berichten die voor heel veel jongeren niet mogen ontbreken tijdens een dag op school. Deze posts kunnen voor inspiratie en creativiteit bij de jeugd zorgen. Maar dan is er nog de keerzijde van sociale media. Zo kan social media de schoolprestaties van jongeren die er te veel ermee bezig zijn danig doen kelderen. En dan hebben we het nog niet eens over cyberpesten op school gehad! Theaterbureau De Rode Loper heeft een theaterproject opgezet dat jongeren alerter maakt op de invloed van social media.

  Ontdek de invloed van social media op school

  Om duidelijk te maken welke invloed social media op schoolprestaties van de jeugd kan hebben, verloopt onze voorstelling hierover ongeveer als volgt. Voorafgaand aan een les stappen Daan en Eva het klaslokaal binnen. Ze verschillen nogal van elkaar, maar worden desondanks hopeloos verliefd. Als gevolg daarvan spenderen ze elk moment met elkaar. Dit tot groot ongenoegen bij de vrienden van Daan.. Zij zinnen op zoete wraak en starten een hetze tegen Eva op sociale media. Aldaar wordt ze uitgescholden, belachelijk gemaakt en er worden volop vuile leugens over haar verspreid. Hierdoor voelt Daan zich tussen twee vuren. Wat moet hij doen? Zijn vrienden de rug toe keren en zich volledig richten op zijn prille relatie met Eva? Of is kiezen voor de langdurige vriendschap met zijn vrienden toch verstandiger? De invloed van social media heeft in dit voorbeeld effect op (de schoolprestaties van) Daan, Eva en zijn vrienden. En dit is geen uniek geval. Onze voorstelling zal voor veel herkenning zorgen!

  Invloed social media

  Belangrijke informatie over ons social media theaterproject

  De invloed van social media op school maken we duidelijk aan de hand van een speciaal hiervoor ontwikkeld theaterproject. Hierbij de belangrijkste punten samengevat:

  • Theaterproduct: Theaterproject (workshop + voorstelling)
  • Doelgroep: Klas 1 en 2 Voortgezet Onderwijs
  • Doelstelling: Leerlingen inzicht geven in de invloed en de risico´s van het gebruik van social media en kennis laten maken met theater
  • Duur: 1 Lesuur van 45/50 minuten
  • Benodigdheden: Klaslokaal met normale opstelling van stoelen en tafels en toegang tot stroompunt (standaard stopcontact is voldoende)
  • Groepsgrootte: Maximaal 30 leerlingen
  • Bijzonderheden: Bij dit project moet een docent/begeleider (het liefst de mentor van de klas) vanuit school aanwezig zijn

  Wij hebben ons social media project dusdanig opgezet, dat scholen er nagenoeg geen organisatorische wijzigingen voor hoeven te maken.

  Ervaar de invloed van social media op jongeren middels theater

  Een theatervoorstelling over de invloed van social media op de jeugd klinkt misschien wat tegenstrijdig. Maar theater is juist een perfect medium om alledaagse situaties van de jeugd na te bootsen. Zoals het reilen en zeilen op school en het proberen te behalen van goede schoolprestaties. We creëren hierdoor een herkenbare situatie zodat alle jongeren zich herkennen in één van de rollen. Theater fungeert daardoor als een spiegel. Door geconfronteerd te worden met ons eigen gedrag kunnen we er lering uit trekken en bewuste aanpassingen maken. Wij maken duidelijk welke invloed social media kan hebben op de schoolprestaties en het sociale en persoonlijke leven van jongeren. Hierdoor denken jongeren beter na voordat alles zomaar op social media geplaatst en gedeeld wordt. Dit zorgt voor een meer open en veiligere situatie op school.

  Theater social media onderwijs

  Ontmoet Theaterbureau De Rode Loper

  Anne ten Barge en Casper Schimmel hebben Theaterbureau De Rode Loper opgericht en leiden deze. Vaak schakelen ze actrices/theaterdocenten Kim Biemans en Fiona Elferink in voor hun theaterprojecten. Het theatermaken hebben ze allemaal geleerd op de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem (ArtEZ) of aan de Fontys Tilburg theateropleiding, specialisatie theaterdocent/regisseur. Ook niet onbelangrijk is dat ze allemaal beschikken over diploma’s voor werken in de zorg, met specifieke doelgroepen en in het onderwijs. Deze achtergrond, kennis en ervaring hebben zij vertaald in een theaterproject over de invloed van social media. Dit is geen belerende cursus, maar een interactief en betrokken spel. Wij komen op bezoek op school en informeren op leuke en leerzame wijze jongeren over de invloed van social media. Zo houden we de jeugd alert op sociale media! En we houden de schoolprestaties goed!

  Laat ons de jeugd alerter maken over de invloed van social media

  Heeft sociale media ook op jullie school een grote invloed? Is dit te merken aan de schoolprestaties van de jeugd? Wij informeren deze jongeren graag op een leuke en leerzame wijze over de invloed van social media. Na onze voorstelling en workshop zullen de leerlingen er meer bedachtzaam mee omgaan en zal er minder snel gepest worden via sociale media. Benieuwd naar ons theaterproject? Bel 06-29548513 of 06-54387269 of stuur een e-mail naar theaterbureauderodeloper@live.nl. Onderschat de invloed van social media op school voor jongeren en hun schoolprestaties niet!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan


   Back To Top