skip to Main Content

  Vraag vrijblijvend een offerte aan


  Pesten op de basisschool: wat doe je eraan?

  Theaterbureau De Rode Loper zet zich in om wat te doen tegen pesten op de basisschool. Het blijkt namelijk dat veel leerlingen, of ze nou zelf pesten of gepest worden, hier onvoldoende over delen en weten. Wij hebben voorstellingen en workshops opgezet waarmee we pesten op de basisschool grondig kunnen aanpakken. Wij laten alles aan bod komen. Van de gevolgen van gepest worden tot tips en oplossingen over hoe je pesten op de basisschool voorkomt en hoe je het beste met pesten om kunt gaan.

  Hoe voorkom je pesten op de basisschool?

  Pesten op de basisschool brengt nare gevolgen teweeg. Veel kinderen lijken hier geen benul van te hebben. Daarom brengen wij deze aan bod tijdens ons theaterproject. Ook geven we tips over hoe je het beste met pesten om kunt gaan en hoe je het pesten op de basisschool kunt aanpakken. Bovendien maken de leerlingen op deze manier leuk én leerzaam kennis met theater. Pesten op de basisschool is een heel herkenbaar en relevant onderwerp. Wij laten iedereen zijn of haar rol ontdekken. Word je zelf gepest? Pest jij anderen? Of aanschouw jij het gepest passief van een afstand? Ons kleinschalige en veilige project maakt pesten op de basisschool bespreekbaar. Zo zorgen we ervoor dat de leerlingen zich kunnen verbinden en verdiepen in het onderwerp en zich bewust worden van de gevolgen van het pesten op school.

  Pesten op basisschool

  Hanteer onze tips over pesten op de basisschool

  Met ons toneelstuk tonen wij hoe je pesten op de basisschool kunt aanpakken. Daarnaast hebben we een lesbrief ontwikkeld, zodat de docent het project voorafgaand de voorstelling kan voorbereiden en achteraf kan nabespreken. Vraag bijvoorbeeld klassikaal aan de leerlingen: hoe ga je ermee om als je ziet dat iemand gepest wordt? En: wat te doen in een situatie als deze? Bedenk samen met de leerlingen tips en oplossingen voor pesten op de basisschool. Kies je voor ons korte project? Dan voeren we een voorstelling op en houden we een workshop. In de lange versie houden we ook nog een nagesprek over pesten op de basisschool. De acteurs gaan dan wat dieper op de inhoud in, samen met de leerlingen. Vanuit onze oplossingen en tips worden concrete afspraken gemaakt over wat te doen tegen pesten op de basisschool.

  Ons theaterproject samengevat

  Wij vatten de belangrijkste informatie over ons project tegen pesten op de basisschool graag samen:

  • Theaterproduct: Theaterproject (voorstelling + workshop)
  • Doelgroep: Groep 5 t/m 8 Primair Onderwijs. Klas 1 en 2 Voortgezet Onderwijs
  • Doelstelling: Leerlingen inzicht geven in hun eigen gedrag in pestsituaties en kennis laten maken met theater
  • Duur: Van 45/50 minuten (korte versie) tot 90/100 minuten (lange versie)
  • Benodigdheden: Klaslokaal met normale opstelling van stoelen en tafels en toegang tot stroompunt (standaard stopcontact is voldoende)
  • Groepsgrootte: Maximaal 30 leerlingen per project
  • Bijzonderheden: Bij dit project hoort een vrijblijvende lesbrief met suggesties voor verwerkingslessen t.a.v. pesten op de basisschool en theater

  Voor dit theaterproject hoeven scholen zich overigens niet tot nauwelijks organisatorisch aan te passen.

  Waarom met behulp van theater pesten op de basisschool aanpakken?

  Theater lijkt levensecht, maar het is doen alsof. Hierdoor kunnen op een open en veilige manier alledaagse situaties nagebootst worden. Theater fungeert daardoor als spiegel. Het zorgt voor een reflectie op het gedrag van leerlingen en docenten. Wij laten iedereen zijn of haar rol ontdekken als het gaat om pesten op de basisschool. Dit stimuleert de leerlingen ook meteen de ander eens anders te bekijken. Je leert jezelf en elkaar beter kennen. Als resultaat ontstaat er meer empathie. Bovendien ontdekt iedereen dat er tegen het pesten op de basisschool wat te doen is. Hoe ga je hiermee om? Dat komt uitvoerig aan bod in ons theaterproject.

  Workshop pesten basisonderwijs

  Ontdek meer over Theaterbureau De Rode Loper

  Theatermakers Anne ten Barge en Casper Schimmel hebben Theaterbureau De Rode Loper opgericht. Vaak worden ook de actrices/theaterdocenten Kim Biemans en Fiona Elferink ingeschakeld voor theaterprojecten. Al deze theatermakers zijn aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem of Fontys Tilburg theateropleiding (specialisatie theaterdocent/regisseur) afgestudeerd. Ook bezitten ze allemaal diploma’s voor werken in de zorg en in het onderwijs. Vanuit deze achtergrond, kennis en ervaring ontstond het idee wat te doen aan pesten op de basisschool. Niet op een strenge en belerende wijze, maar op een leuke, betrokken manier, zodat er voldoende stof tot nadenken ontstaat. Kortom: laat ons theaterproject pesten op de basisschool aanpakken en gebruik onze tips en oplossingen!

  Wat te doen tegen pesten op de basisschool? Schakel ons in!

  Pesten op de basisschool aanpakken is met theater een plezierig project. Laat ons langskomen voor praktische tips en oplossingen. Dan zorgen wij ervoor dat iedereen wat kan doen aan het gepest. Alles laten wij de revue passeren: wat doe je eraan, hoe ga je ermee om, wat kunnen de gevolgen ervan zijn en hoe kun je het pesten voorkomen? Meer weten over ons theaterproject? Benader ons door te bellen naar 06-29548513 of 06-54387269 of stuur een e-mail naar theaterbureauderodeloper@live.nl. Laten we op een leerzame en leuke manier het pesten op de basisschool aanpakken!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan


   Back To Top