skip to Main Content

  Vraag vrijblijvend een offerte aan


  Pesten op de middelbare school: wat doe je eraan?

  Pesten op de middelbare school aanpakken? Laat dat maar over aan Theaterbureau De Rode Loper. Ons uitgangspunt is leerlingen duidelijk maken dat er wat te doen is aan het gepest. Ongeacht of ze nou gepest worden of zelf pesten. Wij gaan dieper in op het pesten op de middelbare school en het aanpakken ervan. Zo komen tijdens onze voorstellingen en workshops mogelijke gevolgen van pesten, maar ook oplossingen en tips aan bod. Kortom, laat ons uitleggen hoe je pesten op de middelbare school voorkomt.

  Hoe voorkom je pesten op de middelbare school?

  Welke vervelende gevolgen pesten op de middelbare school geeft lijken veel leerlingen dit niet te beseffen. Daarom is dit een belangrijk punt in ons theaterproject. Natuurlijk komt ook aan bod hoe je pesten op de middelbare school kunt aanpakken. Wij geven tips over wat te doen en oplossingen over hoe je pesten voorkomt.

  Tegelijkertijd laten we de leerlingen op een leuke én leerzame wijze kennismaken met theater. Waar we veel bij stil zullen staan is de vraag: hoe ga je ermee om als er pesten op jouw middelbare school plaatsvindt? Ben jij zelf een actieve pester? Word je gepest? Of kijk jij passief toe? Wij maken pesten bespreekbaar. Hierdoor kunnen alle leerlingen zich verdiepen in het onderwerp.

  Pesten op middelbare school

  Ontdek onze tips over pesten op de middelbare school

  Voor ons theaterproject hebben we een lesbrief ontwikkeld. Hiermee kan de docent alvorens de voorstelling voorbereidingen treffen en naderhand bespreken hoe we het pesten op de middelbare school gaan aanpakken. Wat doe je eraan? Met onze tips en oplossingen weet straks iedereen wat te doen. Wij bieden een kort en lang project aan. Het korte project bestaat uit een voorstelling en workshop. De lange versie is aangevuld met een nagesprek over pesten op de middelbare school. Samen met de leerlingen gaan de acteurs in dit gesprek wat dieper op de inhoud in. Op die manier leiden onze oplossingen en tips over wat te doen tegen pesten op de middelbare school tot concrete afspraken.

  Ons theaterproject in een notendop

  Hier staat de belangrijkste informatie over ons project tegen pesten op de middelbare school:

  • Theaterproduct: Theaterproject (voorstelling + workshop)
  • Doelgroep: Groep 5 t/m 8 Primair Onderwijs, klas 1 en 2 Voortgezet Onderwijs
  • Doelstelling: Leerlingen inzicht geven in hun eigen rol bij pestsituaties en kennis laten maken met theater
  • Duur: Van 45/50 minuten (korte versie) tot 90/100 minuten (lange versie)
  • Benodigdheden: Klaslokaal met normale opstelling van stoelen en tafels en toegang tot stroompunt (standaard stopcontact is voldoende)
  • Groepsgrootte: Maximaal 30 leerlingen per project
  • Bijzonderheden: Bij dit project hoort een vrijblijvende lesbrief met suggesties voor verwerkingslessen t.a.v. pesten op de middelbare school en theater

  Ons theaterproject kan prima geïntegreerd worden in een standaard planning, waardoor scholen zich niet tot nauwelijks organisatorisch hoeven aan te passen.

  Theater pesten middelbare school

  Waarom pesten op de middelbare school aanpakken met theater slim is

  Theater is doen alsof, terwijl het voelt en oogt als levensecht. Dit maakt het mogelijk alledaagse situaties op een open en veilige manier na te bootsen. Theater kan daardoor beschouwd worden als een spiegel. Hierdoor ontstaat automatisch een reflectie op ons eigen en elkaars gedrag. Bij het pesten op een middelbare school vervult iedereen een bepaalde rol. Wij laten iedereen kennismaken met zijn of haar rol. Door je eigen plaats te ontdekken, kun je je ook beter verplaatsen in de ander. Je leert hierdoor niet alleen jezelf maar ook de ander beter kennen. Dankzij deze empathie komt iedereen erachter dat er tegen het pesten op de middelbare school wat te doen is. Hoe ga je hiermee om? Ontdek het met ons theaterproject.

  Ontdek meer over Theaterbureau De Rode Loper

  Theaterbureau De Rode Loper is opgericht door Anne ten Barge en Casper Schimmel. Voor verschillende theaterprojecten worden ook de actrices/theaterdocenten Kim Biemans en Fiona Elferink ingeschakeld. De achtergrond van al deze theatermakers ligt bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem of Fontys Tilburg theateropleiding (specialisatie theaterdocent/regisseur). Bovendien beschikken ze allemaal over diploma’s voor werken in de zorg en het onderwijs. Door wat te doen aan pesten op de middelbare school, kunnen ze deze achtergrond, kennis en ervaring optimaal inzetten. Niet streng of belerend, maar plezierig en betrokken, zodat iedereen goed aan het denken wordt gezet. Kortom, laat ons het pesten op de middelbare school aanpakken!

  Wat te doen tegen pesten op de middelbare school? Schakel ons in!

  Door voor theater als middel te kiezen wordt pesten op de middelbare school aanpakken een plezierig project. Wij geven praktische tips en oplossingen, zodat straks iedereen wat kan doen aan het gepest. Hierbij komen onder andere de volgende vragen aan bod: wat kunnen de gevolgen ervan zijn, hoe ga je ermee om, wat doe je eraan, en hoe kun je het pesten voorkomen? Interesse in dit theaterproject? Bel naar 06-29548513 of 06-54387269 of stuur een e-mail naar theaterbureauderodeloper@live.nl. Wij komen graag op een leuke en leerzame manier het pesten op de middelbare school aanpakken!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan


   Back To Top