skip to Main Content

  Vraag vrijblijvend een offerte aan


  Pesten op school: wat doe je eraan?

  Pesten op school is helaas nog steeds een moeilijk onderwerp om op tafel te brengen. Zowel kinderen die gepest worden als zij die zelf pesten, spreken hier niet snel openlijk over. Juist daarom moeten we pesten op school grondig aanpakken. Theaterbureau De Rode Loper zet zich graag in om hier wat aan te doen. Met onze voorstellingen en workshops leren we kinderen dat pesten op school gevolgen kan hebben die ze soms niet doorhebben en hoe hiermee om te gaan. Ook we geven tips en oplossingen om pesten op school te voorkomen.

  Hoe voorkom je pesten op school?

  Door kinderen in te laten zien welke gevolgen pesten op school teweeg brengt, kan het gepest enorm verminderd worden. Ook de tips die we geven over hoe je ermee om kunt gaan, dragen bij aan het aanpakken van het pesten. Met dit project kan op een unieke manier theater in de klas gebracht worden. Dit is leuk én leerzaam voor de leerlingen. Met een relevant onderwerp als pesten op school is dit theaterproject ook nog eens heel herkenbaar.

  Vrijwel elke leerling zal zich ergens in herkennen: degene die gepest wordt, degenen die zelf pesten en de groep die het gepest passief aanschouwt. Wij maken het pesten op school bespreekbaar. Ons project is kleinschalig en veilig. Hierdoor creëren we ruimte voor de leerlingen voor verbinding en verdieping.

  Pesten op school

  Maak gebruik van onze tips over pesten op school

  Naast dat wij vanuit een toneelstuk laten zien hoe je pesten op school kunt aanpakken, hebben wij voor dit project een lesbrief ontwikkeld. Hierdoor kan de docent het project voorbereiden en nabespreken. Zo kan klassikaal besproken worden wat te doen als een leerling ziet dat een andere leerling gepest wordt. Ook kunnen oplossingen en tips tegen pesten op school uitgewisseld en besproken worden. De korte versie van ons theaterproject bestaat uit een voorstelling en een workshop. In de lange versie worden de voorstelling en de workshop aangevuld met een nagesprek over pesten op school. Tijdens dit nagesprek gaan de acteurs samen met de leerlingen dieper op de inhoud in. Hierbij komen concrete oplossingen en tips aan bod en worden er afspraken gemaakt over wat te doen tegen pesten op school.

  Belangrijke informatie over ons theaterproject

  Wij sommen de belangrijkste informatie over ons project aangaande pesten op school graag even op:

  • Theaterproduct: Theaterproject (workshop + voorstelling)
  • Doelgroep: Groep 5 t/m 8 Primair Onderwijs. Klas 1 en 2 Voortgezet Onderwijs
  • Doelstelling: Leerlingen inzicht geven in hun eigen gedrag in pestsituaties en kennis laten maken met theater
  • Duur: Van 45/50 minuten (korte versie) tot 90/100 minuten (lange versie)
  • Benodigdheden: Klaslokaal met normale opstelling van stoelen en tafels en toegang tot stroompunt (standaard stopcontact is voldoende)
  • Groepsgrootte: Maximaal 30 leerlingen per project
  • Bijzonderheden: Bij dit project hoort een vrijblijvende lesbrief met suggesties voor verwerkingslessen t.a.v. pesten op school en theater

  Prettig om te weten is dat scholen zich voor dit theaterproject niet tot nauwelijks organisatorisch hoeven aan te passen.

  Theater op school tegen pesten

  Waarom pesten op school aanpakken met behulp van theater?

  Met theater kunnen alledaagse situaties nagebootst en geoefend worden. Op een veilige en open manier, zonder dat iemand achtergesteld of vernederd wordt. We doen allemaal alsof, maar het lijkt levensecht. Hierdoor zorgt theater als geen enkele andere vorm voor reflectie. Iedereen wordt zich bewust van zijn of haar eigen rol in het echte leven, in dit geval wat betreft pesten op school. Ook leren we leerlingen anders te kijken naar elkaar. Dit kan tot meer empathie leiden, waardoor het pesten op school aanzienlijk kan verminderen. Dit maakt ons theaterproject tot een veilige en ideale werkplaats om jezelf en elkaar opnieuw te ontdekken.

  Kom meer te weten over Theaterbureau De Rode Loper

  Theaterbureau De Rode Loper is opgericht en wordt geleid door Anne ten Barge en Casper Schimmel. Deze twee theatermakers werken regelmatig samen met actrices/theaterdocenten Kim Biemans en Fiona Elferink. Allen zijn afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem (ArtEZ) of Fontys Tilburg theateropleiding, specialisatie theaterdocent/regisseur. Daarnaast zijn ze allemaal in het bezit van diploma’s voor werken in de zorg, in het onderwijs en met specifieke doelgroepen. Deze achtergrond, kennis en ervaring deed ons besluiten om wat te doen aan pesten op school. Onze aanpak is niet belerend en streng, maar begripvol, leuk en geeft voldoende stof tot nadenken. Benieuwd naar onze tips en oplossingen? Schakel ons theaterproject in om pesten op school aan te pakken!

  Laat ons pesten op school aanpakken

  Schakel ons in om het pesten op school aan te pakken. Wij geven praktische tips en oplossingen, zodat iedereen wat kan doen aan het gepest. Wij brengen graag alles aan bod: hoe ga je ermee om, wat doe je eraan, wat kunnen de gevolgen ervan zijn en hoe kun je het gepest voorkomen? Heb je interesse in ons theaterproject? Neem contact met ons op door te bellen naar 06-29548513 of 06-54387269 of stuur een e-mail naar theaterbureauderodeloper@live.nl. Laat ons op een leuke en leerzame manier het pesten op school aanpakken!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan


   Back To Top