skip to Main Content

  Vraag vrijblijvend een offerte aan


  Bekijk ons theaterstuk over kinderen / jongeren en social media

  Social media en kinderen / jongeren kan een gevaarlijke combinatie zijn. Denk aan cyberpesten, foto’s en filmpjes van elkaar versturen die geheim moesten blijven, en het verspreiden van roddels en leugens. Omdat de gevolgen van deze pesterijen zeer heftig kunnen zijn, heeft Theaterbureau De Rode Loper een theaterproject opgezet over social media en de jeugd. Alles komt hierbij aan bod. Hoe ga je met social media om? Wat zet je er wel en niet op? En wat drijft mensen tot cyberpesten? Onze voorstellingen en workshops zijn leuk én leerzaam. Laat ons oplossingen en tips geven voor kinderen en jongeren over het gebruik van social media.

  Hoe onze voorstelling herkenbaarheid brengt

  Onze voorstelling over social media en kinderen/jongeren verloopt kortweg gezegd als volgt. Een gewone les biologie staat op het punt te starten. Daan en Eva komen binnen. Hoewel ze erg verschillen van elkaar, worden ze hopeloos verliefd. Uiteraard willen ze nu al hun tijd samen doorbrengen. Hier zijn de vrienden van Daan het alleen niet mee eens.. Als wraak tegen de prille verkering tussen Daan en Eva, starten de vrienden van Daan een hetze tegen Eva op social media.

  Ze verspreiden leugens over haar, plaatsen lelijke foto’s en filmpjes die ze van haar gemaakt hebben en maken haar belachelijk. Hierdoor komt Daan onder druk te staan. Wat moet hij nu doen? Voor Eva kiezen en zijn vrienden de rug toe keren? Of toch voor de zekerheid van de langdurige vriendschap met zijn vrienden kiezen en minder tijd met Eva doorbrengen? Deze voorstelling voor de jeugd over social media met aansluitende workshop zal zeker voor herkenning zorgen!

  Social media en kinderen /jongeren

  Belangrijke informatie over ons social media theaterproject

  Onze voorstelling over het gebruik van social media door jeugd (kinderen en jongeren) is als volgt samen te vatten:

  • Theaterproduct: Theaterproject (workshop + voorstelling)
  • Doelgroep: Klas 1 en 2 Voortgezet Onderwijs
  • Doelstelling: Leerlingen inzicht geven in de gevolgen en de risico´s van het gebruik van social media en kennis laten maken met theater
  • Duur: 1 Lesuur van 45/50 minuten
  • Benodigdheden: Klaslokaal met normale opstelling van stoelen en tafels en toegang tot stroompunt (standaard stopcontact is voldoende)
  • Groepsgrootte: Maximaal 30 leerlingen
  • Bijzonderheden: Bij dit project moet een docent/begeleider (het liefst de mentor van de klas) vanuit school aanwezig zijn

  Wij hebben ons social media project dusdanig opgezet, dat scholen er nagenoeg geen organisatorische wijzigingen voor hoeven te maken.

  Ontdek de goede combinatie van social media en theater

  Een workshop voor de jeugd over social media inleiden met een voorstelling? Is dat niet wat oubollig? Absoluut niet. Theater is juist een perfect middel om alledaagse situaties levensecht na te bootsen. Hierdoor ontstaat een open, veilige en herkenbare situatie waar iedereen lering uit kan trekken. Theater werkt namelijk als een spiegel. Wat de kinderen / jongeren te zien krijgen, herkennen ze. Ze herkennen zelfs hun eigen rol erin. Theater zorgt er kortweg gezegd voor dat we reflecteren op ons eigen gedrag. Alle kinderen en jongeren ontdekken tijdens de voorstelling hun eigen rol op social media en gaan zich bepaalde dingen afvragen. Wat plaats ik eigenlijk zoal op social media? Houd ik rekening met de privacy van een ander als ik iemand tag? En via welke social is de jeugd vooral actief? Na onze voorstelling en workshop is het allemaal duidelijk. Hierdoor wordt voortaan een stuk beter nagedacht voordat er iets geplaatst wordt op social media!

  Theater social media onderwijs

  Dit is Theaterbureau De Rode Loper

  Theaterbureau De Rode Loper wordt geleid en is opgericht door Anne ten Barge en Casper Schimmel. Ook werken ze vaak samen met actrices/theaterdocenten Kim Biemans en Fiona Elferink. Al deze enthousiaste theatermakers zijn afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem (ArtEZ) of aan Fontys Tilburg theateropleiding, specialisatie theaterdocent/regisseur. Omdat ze ook beschikken over diploma’s voor werken in de zorg, in het onderwijs en met specifieke jeugd doelgroepen, hebben zij de juiste kennis en ervaring om kinderen en jongeren helderheid over social media te geven. Op een jeugdige en begripvolle manier bieden wij tips en oplossingen. Hierdoor ontstaat er al snel een leuke interactie met de jeugd. Benieuwd naar onze voorstelling en workshop over het gebruik van social media door jongeren en kinderen? Schakel ons theaterproject in!

  Laat ons jongeren en kinderen alerter over social media maken

  Met onze voorstelling en workshop over social media kunnen we kinderen en jongeren alerter maken. Laat social media de jeugd niet verknallen. Schakel ons theaterproject in. Dan zorgen wij er graag voor dat de kinderen en jongeren social media voortaan meer bedachtzaam gaan gebruiken. Meer weten of ons direct inschakelen? Neem contact met ons op door te bellen naar 06-29548513 of 06-54387269 of stuur een e-mail naar theaterbureauderodeloper@live.nl. Ontdek ook hoe leuk én leerzaam ons social media project voor jongeren en kinderen is!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan


   Back To Top