skip to Main Content

  Vraag vrijblijvend een offerte aan


  Voorlichting over het gebruik en de gevaren van social media

  Theaterbureau De Rode Loper geeft met een interactieve voorstelling en een leuke en leerzame workshop social media voorlichting aan scholen. Door voorlichting over het gebruik van social media te geven, verminderen we de gevaren ervan op een basisschool of middelbare school. Immers, de invloed ervan, en daarmee de gevolgen en de risico’s, zijn enorm groot voor kinderen en jongeren. Laat ons voorlichting over social media aan deze jeugd geven. Daarna zal het gebruik van social media veel vriendelijker, veiliger en plezieriger verlopen!

  Zo geven wij social media voorlichting aan scholen

  De jeugd attent maken op het gebruik en de gevaren van social media doen wij door met onze social media voorlichting scholen te bezoeken. Dit gebeurt aan de hand van een voorstelling en een workshop. Onze voorstelling over social media en de jeugd verloopt ongeveer als volgt. Voordat een les begint wandelen Daan en Eva het klaslokaal binnen. Qua karakter zijn ze nogal verschillend, maar toch zijn ze hopeloos verliefd geworden op elkaar. Alle tijd die ze hebben, spenderen ze aan elkaar.

  Dit kunnen de vrienden van Daan niet zo waarderen. Als gevolg daarvan beginnen ze een hetze tegen Eva op social media. Daan voelt zich behoorlijk onder druk gezet. Welke keus moet hij nu maken? Optreden tegen z’n vrienden? Hen de rug toekeren? Kiezen voor Eva? Of voor zijn langdurige vriendschap met z’n vrienden? Deze voorstelling richt zich zowel op het gebruik als op de gevaren van social media door de jeugd. Op vrijwel alle scholen speelt social media een essentiële rol voor de jeugd – of we het nou hebben over een middelbare school of basisschool.

  social media voorlichting

  Belangrijke informatie over onze social media voorlichting

  Onze social media voorlichting aan een basisschool of middelbare school, is als volgt samen te vatten:

  • Theaterproduct: Theaterproject (workshop + voorstelling)
  • Doelgroep: Groep 5 t/m 8 Primair Onderwijs, klas 1 en 2 Voortgezet Onderwijs
  • Doelstelling: Leerlingen inzicht geven in de invloed en de risico´s van het gebruik van social media en kennis laten maken met theater
  • Duur: 1 Lesuur van 45/50 minuten
  • Benodigdheden: Klaslokaal met normale opstelling van stoelen en tafels en toegang tot stroompunt (standaard stopcontact is voldoende)
  • Groepsgrootte: Maximaal 30 leerlingen
  • Bijzonderheden: Bij dit project moet een docent/begeleider vanuit school aanwezig zijn

  Voor onze social media voorlichting hoeven scholen geen organisatorische wijzigingen door te voeren. Wij geven onze voorstelling en workshop gewoon in de klas, gedurende een normaal lesuur.

  Kies voor voorlichting over social media voor de jeugd via theater

  Wij geven social media voorlichting aan de basisschool en andere scholen aan de hand van een theaterproject. Theater is namelijk het perfecte medium om te gebruiken als spiegel. Het zorgt voor reflectie omdat iedere leerling zich wel herkent in een bepaalde rol. Met onze voorstellingen bootsen we situaties na die voor de jeugd heel erg herkenbaar zijn. Hierdoor gaan ze beter nadenken over het gebruik van social media én de gevaren ervan. Ook is het dankzij onze voorstelling en workshop een stuk eenvoudiger voor leerlingen om zich te verplaatsen in de rol van een ander. Het zorgt daardoor voor meer empathie en openheid. Belangrijk om te weten is dat onze social media voorlichting niet streng of belerend verloopt. Het is een leuk en leerzaam spel waardoor de jeugd van elke basisschool of middelbare school meer grip krijg op het gebruik en de gevaren van social media.

  Theater over sociale media

  Kom meer te weten over Theaterbureau De Rode Loper

  Theaterbureau De Rode Loper is door Anne ten Barge en Casper Schimmel opgericht. Zij leiden het bureau samen en schakelen voor sommige projecten ook nog actrices/theaterdocenten Kim Biemans en Fiona Elferink in. Al deze theatermakers zijn afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem (ArtEZ) of aan de Fontys Tilburg theateropleiding, specialisatie theaterdocent/regisseur. Ook zijn ze in het bezit van diploma’s voor werken in de zorg, met specifieke doelgroepen en in het onderwijs. Deze achtergrond, kennis en ervaring wilden zij graag vertalen in voorlichting over social media aan scholen. Inmiddels is er een plezierig en pakkend theaterproject ontstaan over het gebruik en de gevaren van social media. Is de jeugd op jullie basisschool enorm actief op social media? Laat ons deze kinderen en jongeren dan alerter maken over de gevaren ervan. Met als gevolg een vriendelijk en verstandig gebruik van social media.

  Schakel ons in voor social media voorlichting aan de basisschool

  Voorlichting over het gebruik en de gevaren van social media is geen overbodige luxe. Voor de jeugd zijn social media onmisbaar in hun leven. Het is dan ook belangrijk dat zij bekend zijn met de risico’s ervan en dat zij er verstandig mee omgaan. Wij brengen graag bezoekjes aan scholen om voorlichting over social media te geven. Is er interesse in ons theaterproject? Bel dan naar 06-29548513 of 06-54387269 of stuur een e-mail naar theaterbureauderodeloper@live.nl. Wij geven graag social media voorlichting aan een basisschool of middelbare school zodat de jeugd alert is op de gevaren en een goed gebruik ervan!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan


   Back To Top