skip to Main Content

Maatschappelijke schoolvoorstellingen voor en met leerlingen

Theater voor scholen waarin actuele maatschappelijke thema’s aan de orde komen. Dat is wat Theaterbureau De Rode Loper doet. Waarom brengen wij urgente thema’s waarvan iedereen meer moet weten aan de orde in theatervorm? Omdat theater ‘doen alsof is’, maar dan wel op een zodanige manier dat het wel echt lijkt. Theater is een zeer goede mogelijkheid om het publiek de mogelijkheid te bieden tot reflectie; tot bewustwording van jezelf en elkaar, en van samenwerken en inleven. Theater biedt de mogelijkheid om situaties na te bootsen en te oefenen. Zeker voor scholieren is theater een veilige en ideale werkplaats om zich en anderen opnieuw te ontdekken. Onderstaand leest u meer over voorstellingen die wij voor scholen ten tonele brengen.

Theater voor scholen Theaterbureau De Rode Loper

Toneelvoorstellingen voor scholen

Waarom toneel en theater voor scholen?

Wat maakt toneel en theater zo interessant als onderdeel van educatie? Theatervoorstellingen voor scholen bieden een unieke en waardevolle ervaring voor zowel de leerlingen als de docenten. Deze live-uitvoeringen, speciaal ontworpen met educatieve doeleinden in gedachten, hebben het vermogen om de verbeelding te prikkelen, belangrijke thema’s te verkennen en leerlingen te betrekken op een manier die met traditionele lesmethoden vaak niet goed werkt of overkomt.

Theatereducatie is een goede manier om met humor en vanuit een positieve sfeer samen te werken, om zaken bespreekbaar te maken en elkaar goed te leren kennen.

– Casper Schimmel

Schoolvoorstelling over invloed van pesten op school

Als theatergroep vinden wij het belangrijk om kinderen/jongeren te laten zien en ervaren wat de invloed van pesten op de basisschool of middelbare school inhoudt. Pesten op school komt helaas (veel te) veel voor en dat is vreselijk. Zowel op de basisschool als op de middelbare school hebben veel kinderen te maken met pesten. In onze voorstelling behandelen wij dit belangrijke onderwerp met humor en geven we hen stof tot nadenken. Pesten op school: hoe ga je ermee om en wat doe je eraan? Met docenten en leerlingen bespreken we de gevolgen en oplossingen en hopen we dat dankzij deze schoolvoorstelling het pesten op school stopt.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Schoolvoorstelling en voorlichting social media voor kinderen/jongeren

De invloed van social media op jongeren/kinderen is enorm groot. Onze voorstelling over social media die wij op basisscholen en middelbare scholen uitvoeren, behandelt de consequenties hiervan. Aan de oppervlakte lijkt een social media platform een onschuldige plek waar kinderen/jongeren louter leuke/positieve dingen meemaken. Maar wie beter kijkt, weet dat sociale media ook een negatieve invloed op de jeugd en hun schoolprestaties kunnen hebben. En wat dacht u van ‘cyberpesten’. Zo worden kinderen/jongeren online uitgescholden of zwart gemaakt in reacties onder foto’s of berichten die zij plaatsen. Of ze worden buitengesloten in chatgroepen. De invloed en (mogelijke) gevolgen van social media op kinderen/jongeren laten wij zien in onze voorstelling voor scholen.

Over Theatergroep De Rode Loper

Theatergroep De Rode Loper is al meer dan 10 jaar een theatergroep van enthousiaste, ervaren ’theaterdieren’ die een breed interactief theateraanbod bieden aan onder andere scholen. Wij plaatsen graag iedereen op de De Rode Loper, omdat we van mening zijn dat alle mensen theatrale mogelijkheden hebben. Wij zien deze kwaliteiten in een oogwenk en ontdekken ze graag bij iedereen. Ons gevarieerde theateraanbod voor scholen bestaat dus uit schoolvoorstellingen, zoals de toneelvoorstellingen ‘Pest je of word je gepest?’ en ‘Social Media Alert’. Deze voorstellingen voor scholen zijn geschikt voor het primair, voortgezet én het speciaal onderwijs. Daarnaast geven wij advies op maat aan scholen en ontwikkelen we beleids- en lesprogramma’s om cultuureducatie op scholen te bevorderen.

Contact met Theaterbureau de Rode Loper

Wilt u meer weten over onze theater voorstellingen voor scholen? Neem dan gerust contact met ons op. Voor al uw vragen kunt u bellen naar 06 54 38 72 69 of 06 29 54 85 13 en mailen naar info@theaterbureauderodeloper.nl.

    Meer informatie?

    Back To Top